top of page
elektrische en hybride voertuigen

Het depollutiecentrum voor elektrische en hybride voertuigen in Boechout

energiebatterijcellen

Een afgedankt elektrisch of hybride voertuig, wat nu?

Benzine- en dieselwagens worden massaal vervangen door nieuwe hybride of elektrische exemplaren die niet meer de toekomst, maar het heden zijn. Hoewel elektrische voertuigen de CO2-uitstoot verminderen, vraagt u zich misschien af waar u met uw afgedankte EH-voertuig naartoe kunt aan het einde van zijn levensduur: naar een erkend depollutiecentrum dat beschikt over een EC+ (Erkend Centrum) certificaat.

Garage Van Rompaey is nu ook erkend EC+!

In 2013 werd Garage Van Rompaey in Boechout al erkend door Febelauto om afgedankte voertuigen te ontmantelen en te vernietigen. In 2022 werden we bovendien een EC+. Op dit moment zijn er slechts enkele centra in België waar u afgedankte elektrische en hybride voertuigen kunt laten recyclen. Garage Van Rompaey in Boechout is daar nu dus één van!

erkend EC+
Kijk mee hoe Garage Van Rompaey zijn EC+ certificaat waarmaakt

De plus van EC+

Wat betekent het plusteken in EC+? Dit wil zeggen dat we aan elektrische en hybride voertuigen kunnen én mogen werken volgens de Febelauto-norm. Als depollutiecentrum voor afgedankte voertuigen zijn we immers in het bezit van een certificaat dat bewijst dat we aan alle wettelijke vereisten voldoen voor het recycleren, demonteren en vernietigen van afgedankte voertuigen en hun onderdelen, zoals industriële batterijen. 

Deze wettelijke vereisten, opgesteld door de gewestelijke overheden, worden gecentraliseerd door Febelauto en de auditoren. Zo kregen we een auditeur van certificatie-instelling Vinçotte over de vloer om na te gaan: 

  • of wij alle expertise in huis hebben om aan hybride en elektrische voertuigen te werken

  • of we de veiligheid, het gebruikte materiaal en de technische procedures voor diagnose, verwijdering, ontmanteling en stockage van deze batterijen goed hanteren


Het resultaat: een positieve audit en de erkenning als EC+! Elke twee jaar staat opnieuw een onafhankelijke audit gepland.
 

Uw elektrisch of hybride voertuig inleveren in een door Febelauto erkend depollutiecentrum? Contacteer Garage Van Rompuy in Boechout meteen voor een afspraak!

bottom of page